ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

ARIF AZAMUDDIN

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ARIF SYAHMI

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

sara

a href="http://lilypie.com/">Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Tuesday, December 27, 2016

Menara Taming Sari 23 Dis 2016

Akhirnya dapat juga kami sekeluarga naik menara taming sari.Harga tiket dewasa RM17 dan kanak2 RM11..So jumlah kami berlima ialah RM 67.Nampak bangunan di bawah dan sekeliling.Sangat seronok.Taklah gayat sangat sebab menara tu besar...Saja bawa ank2 jalan. Untuk gambar dan magnet bergambar RM50..Mahal tapi takpelah sbb kenangan kan...

Saturday, July 2, 2016

Pengalaman pertama bersama Air Asia 2016

Umur dah 39...baru merasa naik flight...huhu..yg pasti kawan yang tolong book kan...x kisahlah MAS ke Air Asia ke...janji boleh sampai di Kuala Terengganu pada 28 Jun 2016..Ada bengkel penyediaan video STEM KPM 2016.. Bila dah book...terus tanya Yusliana...hihi..dia kan selalu fly sana sini...Yus kata check in di KLIA2 lagi seronok...nanti boarding pass keluar...Tapi x sedap hati pulak...bila baca komen2 org dlm google tentang bagaimana nak berlepas ni..So kita pun check in lah sendiri guna web...Klik ajalah...sampai dia suruh bayar insurans...pun kita bayar (padahal tak wajib pun)...Akhirnya printlah boarding pass dan tag bag...Yang cuaknye...tag bag ke Terengganu je ada...Ke KLIA2 xde....Gamble je...So kena bawak beg sandang lah..senang sikit... (tapi memang senang bawak beg sandang...kalau setakat 2 mlm kursus...muat je)
28 Jun 2016...ajak suami dan anak2 siap kul 1pm...utk hantar mak ke KLIA2...mak nak check in luggage kul 2 pm...Bila dah sampai..call kawan xdpt...aduhai...gamble je lah...Naik je lift ke KLIA2 dr parking blok B...eh xde suasana nak fly pun...asyik kedai je...so tengoklah board (yusliana suruh)...oh..baru tahu flight kita kat gate mane...So...teruslah  tgk papan tanda...mana nak berlepas ni...Pastu cari kaunter nak check in luggage..mak ai ramainye...Masa tgk youtube...x ramai pun haha..Maka beraturlah dgn sabarnye...Dlm 25 minit rasanya.. Lepas dah check in..dia x guna pun tag bag yang aku print..Lepas tu..tanya dia gate kat mane.. (hihi)..Kat tepi je pun..Maka teruslah masuk...Sebelum masuk salam suami dan ank2..Cuak katakan..Bye semua...mak nak pergi..Pastu ikut sign board menuju K10...mak ai jauhnye...sakit kaki..mujur xde beg berat...Dah sampai gate K10...tunggu pengumuman nk boarding...Yeh dah masuk kabin walaupun cuak...Maka berlepaslah flight ke Terengganu...40 minit je pun...Syukur dah sampai akhirnya...hihi...Husband pun wasap tanya dah sampai ke belum.Biasa naik bas..dia tak tanya pun haha...Pengalaman pertama yg sgt menarik..Nampak awan...pastu sejuk je...




Ramadhan 2016

Hari ini 27 ramadhan.x lama lagi hari raya.ank2 yg paling seronok.Persiapan baju raya anak2 semua dah settle..syukur

Saturday, November 23, 2013

TAHUN 2013 SUDAH TIBA KE PENGHUJUNGNYA

Sudah bercuti selama seminggu .Duduk di rumah, melayan anak-anak....Insyaallah ahad baru nak berjalan ..ke kenduri kahwin Izrul.Selamat pengantin baru izrul...

Tak lama lagi bulan Disember.Kemudian Januari...anak2 mula bersekolah kembali.Semoga anak2 Arif, Syahmi dan Qaisara cemerlang dalam pelajaran dan akhlak hendaknya...Aamiin...

Monday, May 6, 2013

6 Mei 2013 ...lama tak tulis blog

Ya allah...dah lama tak jenguk blog kesayangan ini...padahal macam2 cerita tahun 2013 ni...

1) qaisara , anak dara ku dah start tadika di iman cc sejak januari lepas...4 tahun...awal setahun dari abang2 dulu...alhamdulillah...dah pandai menyanyi dan berzikir..dan ...baca surah al fatihah..surah annas dll...

2) arwah mak mertua telah pergi pada 6 April 2013 yang lalu...rasa sekejap masa berlalu....seperti baru semalam menjadi menantu arwah...( almaklum menantu perempuan yg pertama time tu...7 Sept 2002...)..banyak kenangan bersama arwah mak mertua...al fatihah..semoga arwah mak sentiasa tenang di sana...begitu juga dengan arwah mak dan arwah abah...semoga arwah mak dan abah sentiasa dirahmati Allah...adik rindu sangat......

Wednesday, October 24, 2012

Esok cuti .Lusa Hari Raya Aidil Adha....Balik kampung...Baju tak kemas lagi..huhu..

Tuesday, October 9, 2012

MENJENGAH BLOG

Hari ini pelajar-pelajar form 3 menghadapi PMR.Semoga semua berjaya dapat 8A ...